Menu

Gesprekken met uw kind

Scheiden doe je niet alleen. Maar ook de kinderen scheiden mee. Wij zien kinderen als een volwaardige ‘derde partij’ in de scheiding. Wij vinden het belangrijk om uw kind ook in het scheidingsproces te begeleiden.

Kinderen van in scheiding liggende of gescheiden ouders worstelen met vragen die ze niet durven of kunnen stellen aan hun ouders. Vaak voelen ze zich heen en weer geslingerd tussen hun eigen verdriet en het verdriet van hun ouders. Er gebeurt van alles om hen heen en ze kunnen er nauwelijks invloed op uitoefenen. Ze kunnen makkelijk het gevoel krijgen dat ze niet belangrijk zijn en er niet meer zo toedoen.

Kinderen ervaren het daarom als heel positief dat er wel degelijk iemand naar hen luistert. En dat ze aan een neutraal persoon, zoals de scheidingsspecialist hun gevoelens en gedachten kunnen vertellen. Indien u dat wenst kunnen wij met uw kind praten. Een kindgesprek biedt kinderen de gelegenheid hun gevoelens, angsten en wensen kenbaar te maken aan een neutrale derde. De scheidingsspecialisten leggen aan de kinderen uit dat wat ze voelen normaal is in de fase waarin ze verkeren. Gevoelens van boosheid, teleurstelling en verdriet horen erbij maar zullen minder worden en voorbij gaan. Bovendien is het heel belangrijk voor kinderen om te weten dat ze niet hoeven te kiezen tussen hun ouders. De scheidingsspecialisten zullen aansluiten op de gevoelens en vragen die de kinderen hebben en hen hiervoor handvatten bieden.

Op deze manier voelen kinderen zich ook betrokken bij de scheiding van hun ouders. En gaan zij na een gesprek met de scheidingsspecialist een stukje lichter naar huis.

Vraag nu een gratis vrijblijvend informatiegesprek aan Afspraak maken
Professionaliteit

Veel ervaring en kennis van alle aspecten rondom scheiding, financiën, ouderschap, verliesverwerking.

Maatwerk

Iedere scheiding vraagt eigen oplossingen op maat, wij denken met u mee. Ook onze prijsafspraken zijn maatwerk.

Menselijkheid

Wij leiden u met respect voor de belangen en gevoelens van u beiden door het scheidingsproces heen.

Alle rechten voorbehouden © 2021 Disclaimer Algemene voorwaarden
nmi nmi tbv