Menu

Kinderalimentatie

U en uw (ex)-partner hebben een wettelijke zorgplicht voor kinderen tot 18 jaar. Als kinderen niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien geldt er een voortgezette onderhoudsplicht tot 21 jaar. Kinderalimentatie is bedoeld om de kinderen financieel te kunnen onderhouden en verzorgen. Het uitgangspunt is dat de kinderen bij beide ouders dezelfde levensstandaard kunnen hebben. De kinderalimentatie of kinderkostenrekening is een verplicht onderdeel van het ouderschapsplan.

Kinderalimentatie berekenen

Het berekenen van de kinderalimentatie doen de experts van Convenu voor u. Aan de hand van de Tremanormen en tabellen opgesteld door het NIBUD wordt de kinderalimentatie berekend. De basis van het berekenen van kinderalimentatie is de draagkracht van beide ouders. De verdeling van de zorg voor de kinderen is ook een bepalend element in de berekening. De bijdrage die de ene ouder aan de andere ouder betaalt wordt kinderalimentatie genoemd. Kinderalimentatie is niet aftrekbaar en wordt netto betaald.

Kinderalimentatie en kinderkostenrekening

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een kinderkostenrekening. Beide ouders storten dan naar verhouding op de kinderkostenrekening. Van deze rekening worden kosten betaald zoals de kleding, de sportclubs, hobby’s, muziekles, zakgeld etc. De kosten voor dagelijkse verzorging vallen hier niet onder. Ouders bepalen wat maandelijks budget is aan de hand van de uitgaven voor de kinderen zoals deze waren tijdens het huwelijk. Het voordeel van een kinderkostenrekening is dat voor beide ouders inzichtelijk en transparant is wat er voor de kinderen wordt betaald. Bovendien geeft het de niet-verzorgende ouder het gevoel meer betrokken te zijn en blijven.

Advies over uw situatie

Wilt u weten hoeveel kinderalimentatie u moet betalen? Of past een kinderkostenrekening beter bij uw situatie? Wij helpen u graag met het regelen en berekenen van deze complexe zaken. Neem eens contact met ons op voor een vrijblijvend informatiegesprek.

Vraag nu een gratis vrijblijvend informatiegesprek aan Afspraak maken
Professionaliteit

Veel ervaring en kennis van alle aspecten rondom scheiding, financiën, ouderschap, verliesverwerking.

Maatwerk

Iedere scheiding vraagt eigen oplossingen op maat, wij denken met u mee. Ook onze prijsafspraken zijn maatwerk.

Menselijkheid

Wij leiden u met respect voor de belangen en gevoelens van u beiden door het scheidingsproces heen.

Alle rechten voorbehouden © 2021 Disclaimer Algemene voorwaarden
nmi nmi tbv