Menu

Kinderen en scheiding

Een scheiding maakt veel emoties los en geeft veel onrust, zeker ook bij de kinderen. Boosheid en verdriet zijn gevoelens die als eerste bij kinderen opkomen ongeacht hun leeftijd. Alles wat vertrouwd was gaat veranderen als ouders gaan scheiden. Kinderen en scheiding kunnen ook andere gevoelens veroorzaken zoals angst, machteloosheid of afwijzing. Uit de praktijk weten we dat ieder kind anders reageert op een scheiding.

medium_file6791243119655

Kinderen en scheiding; verschillen per leeftijd

Kinderen van basisschoolleeftijd reageren vaak angstig op een scheiding. Ze weten niet wat er komen gaat en raken hun vertrouwde leven kwijt. Oudere kinderen vanaf 12 jaar voelen zich vaak onbegrepen en kunnen zich tijdens een scheiding extra afzetten tegen hun ouders.

Er gebeurt van alles om de kinderen heen waar ze geen invloed op kunnen uitoefenen. Het is belangrijk om kinderen juist in deze periode te steunen en rust te geven. Veel kinderen kampen met een loyaliteitsconflict, ze hebben sterk het gevoel dat ze geen partij willen/kunnen kiezen tussen hun ouders. Niet kiezen kan betekenen dat je één ouder in de steek laat, maar wel kiezen betekent dat ook. Het loyaliteitsconflict kan sterke gevoelens van verwarring geven. Geef kinderen daarom alle ruimte om van beide ouders evenveel te houden.

gezin-na-scheiding

Tips voor kinderen en scheiding

De scheiding is voor u en uw kinderen een moeilijke periode. Probeer om emotioneel beschikbaar te zijn voor je kinderen en geef ze de ruimte om alles te vragen. Stimuleer het contact tussen het kind en uw ex-partner. Behandel elkaar met respect en straal dat ook richting uw kinderen uit.

Kinderen hebben altijd last van een scheiding, dat zien we vaak terug in schoolprestaties en gedrag. U kunt er wel voor zorgen dat uw kinderen zo min mogelijk negatieve gevolgen ondervinden. Met mediation vindt de scheiding in harmonie plaats. We hebben echte aandacht voor de kinderen en stellen samen een ouderschapsplan op. Daarnaast bieden we workshops voor kinderen aan en kunt u gratis boeken lenen voor kinderen in elke leeftijd. Neem eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Vraag nu een gratis vrijblijvend informatiegesprek aan Afspraak maken
Professionaliteit

Veel ervaring en kennis van alle aspecten rondom scheiding, financiën, ouderschap, verliesverwerking.

Maatwerk

Iedere scheiding vraagt eigen oplossingen op maat, wij denken met u mee. Ook onze prijsafspraken zijn maatwerk.

Menselijkheid

Wij leiden u met respect voor de belangen en gevoelens van u beiden door het scheidingsproces heen.

Alle rechten voorbehouden © 2021 Disclaimer Algemene voorwaarden
nmi nmi tbv