Menu

Omgangsregeling

Na de scheiding blijven beide ouders verantwoordelijk voor de verzorging en opvoeding van de kinderen. Wettelijk is er bepaald dat er voor ouders en kinderen recht is op omgang met elkaar. Hoe deze omgang precies geregeld wordt stellen we vast in de omgangsregeling. De omgangsregeling is onderdeel van het ouderschapsplan.

Een goede omgangsregeling

Wat is een goede omgangsregeling? Net zoals er voor ons geen voorbeeld ouderschapsplan bestaat is er ook geen voorbeeld omgangsregeling. Hoe de omgangsregeling er in de praktijk uitziet hangt onder andere af van de leeftijd van de kinderen. Voor jongere kinderen is het belangrijk dat ze beide ouders regelmatig en met korte tussenpozen zien. Daarnaast hebben ze veel behoefte aan rust en regelmaat. Oudere kinderen willen vaak graag zelf betrokken worden bij het opstellen van de omgangsregeling. Oudere kinderen kunnen zelf heel goed aangeven wat ze belangrijk en prettig vinden.

Bij het maken van een omgangsregeling wordt ook rekening gehouden met praktische zaken zoals werktijden van de ouders, school, sportclubs en hobby’s. De afstand van beide woonadressen tot school, sportclubs, hobby’s en de andere ouder speelt ook een grote praktische rol.

Omgangsregeling of co-ouderschap

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een co-ouderschap. Hierbij worden de zorg- en opvoedingstaken zo gelijk mogelijk verdeeld. De kinderen wonen dan ook deels bij de vader en deels bij de moeder. In sommige gezinnen zijn de kinderen de ene week bij de vader en de andere week bij de moeder. In andere gezinnen wordt ervoor gekozen om het eerste deel van de week bij de vader en het tweede deel van de week bij de moeder te wonen. De weekenden worden meestal om en om verdeeld tussen de vader en de moeder. De ouders zijn vrij om te bepalen hoe de verdeling er uitziet. Dit hangt vaak ook af van de werktijden van de ouders, school en sportclubs.

Meer over een omgangsregeling

Wilt u meer weten over het opstellen van een omgangsregeling of het ouderschapsplan? Neem dan eens contact met ons op. Wij regelen uw gehele fiscale- en financiële scheiding met aandacht voor u, uw partner en de kinderen. We brengen rust en structuur aan en helpen u geheel onpartijdig met uw scheiding.

Vraag nu een gratis vrijblijvend informatiegesprek aan Afspraak maken
Professionaliteit

Veel ervaring en kennis van alle aspecten rondom scheiding, financiën, ouderschap, verliesverwerking.

Maatwerk

Iedere scheiding vraagt eigen oplossingen op maat, wij denken met u mee. Ook onze prijsafspraken zijn maatwerk.

Menselijkheid

Wij leiden u met respect voor de belangen en gevoelens van u beiden door het scheidingsproces heen.

Alle rechten voorbehouden © 2021 Disclaimer Algemene voorwaarden
nmi nmi tbv