Menu

Ouderschapsplan

Een ouderschapsplan is een wettelijk verplicht onderdeel van de scheiding. In het plan worden afspraken vastgelegd over minderjarige kinderen. Het ouderschapsplan is verplicht voor gehuwde en geregistreerde ouders en samenwonende ouders met gezamenlijk gezag.

In het ouderschapsplan regelen we essentiële zaken voor de opvoeding van de kinderen. Onderdelen van het ouderschapsplan zijn in ieder geval:

Ouderschapsplan voorbeeld

Het ouderschapsplan is bedoeld om problemen rondom de opvoeding in de toekomst te voorkomen of te verminderen. Veel mensen zoeken een ouderschapsplan voorbeeld om in te vullen. Bij Convenu werken we niet met een ouderschapsplan voorbeeld, iedere situatie is uniek.

Het is belangrijk om goed over afspraken en opties na te denken. Als voorbereiding op het gesprek over de kinderen ontvangt u van ons een vragenlijst over het ouderschap en de kinderen. De zorgverdeling na de scheiding is meer dan een het invullen van een voorbeeld ouderschapsplan. Samen met beide partners maken we het ouderschapsplan. U blijft samen verantwoordelijk voor de opvoeding van uw kinderen.

Ouderschapsplan aanpassen

Een ouderschapsplan wordt beter nageleefd als afspraken duidelijk en helder zijn geformuleerd en vastgelegd. Beide ouders weten wat ze van elkaar mogen verwachten. Dit betekent duidelijkheid voor u beiden, maar ook stabiliteit en rust voor de kinderen. Kinderen ontwikkelen zich door de jaren heen. Afspraken die worden gemaakt voor basisschoolkinderen zijn niet meer voor toepassing voor een puber. Daarom is het goed om het ouderschapsplan na verloop van tijd te evalueren. In welke frequentie er een evaluatie plaatsvindt nemen we eveneens op in het ouderschapsplan.

Het maken van een ouderschapsplan is dus niet het invullen van een ouderschapsplan voorbeeld maar echt maatwerk. Neem contact met ons op voor een ouderschapsplan dat past bij uw situatie en uw kinderen. “Als partners ga je uit elkaar, maar ouders blijf je voor altijd

Vraag nu een gratis vrijblijvend informatiegesprek aan Afspraak maken
Professionaliteit

Veel ervaring en kennis van alle aspecten rondom scheiding, financiën, ouderschap, verliesverwerking.

Maatwerk

Iedere scheiding vraagt eigen oplossingen op maat, wij denken met u mee. Ook onze prijsafspraken zijn maatwerk.

Menselijkheid

Wij leiden u met respect voor de belangen en gevoelens van u beiden door het scheidingsproces heen.

Alle rechten voorbehouden © 2021 Disclaimer Algemene voorwaarden
nmi nmi tbv