Menu

Werkwijze

  • Kennismakingsgesprek: informatie over onze werkwijze en de stappen binnen het scheidingsproces. Inschatting en afspraken over de kosten, gratis en vrijblijvend gesprek.
  • Eerste bijeenkomst: inventarisatiegesprek, bespreken van financiële aspecten, zoals woning, betaal- en spaarrekeningen, auto, inboedel.
  • Tweede bijeenkomst: vermogensopstelling en de berekeningen voor partneralimentatie en/of kinderalimentatie worden uitgelegd en besproken. Bespreken van de zorgverdeling voor de kinderen en opstellen van een budget van de kinderkosten voor school, sport, hobby’s, studie, kleding. Het financiële plan met bij uw situatie passende oplossingen kan ter bestudering mee naar huis.
  • Derde bijeenkomst: indien gewenst worden de laatste financiële zaken besproken. Afhankelijk van of u wel of niet samen tot overeenstemming bent gekomen vraagt dit minder of meer tijd. Belangrijk is dat over alle financiële onderwerpen overeenstemming is en dat u zich een goede voorstelling kunt maken hoe u er na de scheiding voor staat en met welk budget u uw huishouding gaat voeren. Als de besluitvorming over de financiële onderwerpen rond is gaan we met u in gesprek over het ouderschapsplan. Deze volgorde houden wij aan omdat we hebben ervaren dat er bij veel mensen veel gevoelens van stress zijn rondom de financiële onderwerpen. Wij streven ernaar eerst duidelijkheid te scheppen op financieel gebied, zodat u beiden alle aandacht kunt hebben voor de belangen van uw kinderen als we het ouderschapsplan met u bespreken.
  • De laatste fase betreft het opstellen van het convenant waarin alle door u gewenste afspraken, zowel financieel als over het ouderschap na scheiding, staan beschreven.
  • Na ondertekening van het convenant, coördineren wij voor u de procedure bij de rechtbank en de inschrijving van de echtscheiding in de Registers van de Burgerlijke Stand.

  • Na de scheiding verzorgen wij voor u de correspondentie met pensioenfondsen en kunt u bij ons terecht voor hulp bij belastingaangifte en het inregelen van de toeslagen.
Vraag nu een gratis vrijblijvend informatiegesprek aan Afspraak maken
Professionaliteit

Veel ervaring en kennis van alle aspecten rondom scheiding, financiën, ouderschap, verliesverwerking.

Maatwerk

Iedere scheiding vraagt eigen oplossingen op maat, wij denken met u mee. Ook onze prijsafspraken zijn maatwerk.

Menselijkheid

Wij leiden u met respect voor de belangen en gevoelens van u beiden door het scheidingsproces heen.

Alle rechten voorbehouden © 2021 Disclaimer Algemene voorwaarden
nmi nmi tbv