Menu

Wat is scheidingsbemiddeling?

Scheidingsbemiddeling bij echtscheiding

U heeft besloten om uit elkaar te gaan. Een ingrijpende en emotionele beslissing. Hoe nu verder? Hoe moet u de echtscheiding regelen? Hoe zit het precies met partneralimentatie en/of kinderalimentatie? Wat wilt u doen met het huis, de spaarrekeningen, het pensioen, de inboedel? De auto, de caravan, de eigen zaak? Wat zijn de fiscale gevolgen en mogelijkheden? Hoe wilt u het ouderschap invullen na de scheiding? Wat is echtscheidingsmediation?

Scheidingsbemiddeling bij Convenu

Wij, de mediators en scheidingsspecialisten van Convenu, leiden u stap voor stap door de turbulente periode van scheiding heen. Tijdens de periode van scheidingsbemiddeling komen we tot weloverwogen afspraken, die goed voelen voor alle betrokkenen. Dit is fundamenteel voor het opbouwen van een nieuw leven. Wij zetten ons er voor in de communicatie tijdens de scheidingsbemiddeling zo goed mogelijk te laten verlopen.

Deskundige bemiddeling echtscheiding

U komt in de regel samen op gesprek, soms ook individueel als dit de bemiddeling ten goede komt. Als een menselijk kompas helpen wij u om uw koers te bepalen binnen alle vraagstukken die bij uw echtscheiding naar voren komen. Waar nodig werken wij samen met andere deskundigen zoals advocaten, psychologen en financiële specialisten.
Wij houden het totaaloverzicht en vinden in overleg met u de afspraken die het beste bij u beiden passen. U kunt rekenen op onze neutraliteit, deskundigheid en 100% inzet tijdens de scheidingsbemiddeling.

Ouderschapsplan

Kinderen mogen niet de dupe worden van een echtscheiding. Diane bemiddelt daarom bij het opstellen van een ouderschapsplan. In een dergelijk plan worden afspraken vastgelegd over de verdeling van de kosten voor de kinderen, de verdeling van de zorg voor de kinderen, de opvoeding, verjaardagen, vakanties, medische verzorging en ook hoe ouders elkaar op de hoogte houden over belangrijke zaken en gebeurtenissen van de kinderen na de scheiding.
De tijd nemen om hier goed over na te denken is een investering in de toekomst en voorkomt discussie en misverstanden. Met een goed plan weten kinderen en ouders waar ze aan toe zijn en dat geeft rust en duidelijkheid.

Pendelbemiddeling

Is het op dit moment voor u niet mogelijk om te communiceren met uw (ex-)partner? Dan bied ik u de mogelijkheid van pendelgesprekken. U komt dan apart om verschillende onderwerpen te bespreken. Het doel is altijd om weer samen in gesprek te gaan en mét elkaar de echtscheiding te regelen.

Tarieven

Een scheiding is maatwerk. Na het kosteloos en vrijblijvend informatiegesprek kan ik een schatting maken van het aantal benodigde gesprekken en de daaruit voortvloeiende kosten.

Vraag nu een gratis vrijblijvend informatiegesprek aan Afspraak maken
Professionaliteit

Veel ervaring en kennis van alle aspecten rondom scheiding, financiën, ouderschap, verliesverwerking.

Maatwerk

Iedere scheiding vraagt eigen oplossingen op maat, wij denken met u mee. Ook onze prijsafspraken zijn maatwerk.

Menselijkheid

Wij leiden u met respect voor de belangen en gevoelens van u beiden door het scheidingsproces heen.

Alle rechten voorbehouden © 2021 Disclaimer Algemene voorwaarden
nmi nmi tbv