Menu

Workshop voor kinderen

De workshop, En de kinderen scheiden mee….

Alles wat vertrouwd is gaat door een echtscheiding veranderen. In deze onzekere periode kunnen kinderen een steuntje in de rug goed gebruiken. Convenu Scheidingspraktijk werkt met het programma; Zandkastelen®, En de kinderen scheiden mee…… Tijdens het programma van één dagdeel krijgen kinderen/jongeren meer zicht op de praktische en sociaal-emotionele gevolgen van de scheiding. De coaches kunnen de kinderen stevige handvatten bieden om met de nieuwe situatie om te gaan.

De kracht van het programma is voor een groot deel te danken aan het feit dat de kinderen/jongeren middels spel- en werkvormen met leeftijd- en lotgenoten in gesprek raken. De drempel wordt voor hen verlaagd om te delen wat hen bezighoudt.
Ze ervaren dat wat zij voelen en denken normaal is in hun situatie, leren er over te praten en geven elkaar tips. Ze voelen zich gehoord. In de veilige besloten sfeer van de groep (6 tot 10 leeftijdsgenoten) wordt het hen gemakkelijk gemaakt om te zeggen wat ze op hun hart hebben over de scheiding, maar ook over kinderen en scheiding.

Informatie workshop

Het laatste uur van de workshop schuiven de ouders aan en worden gevoelige onderwerpen bespreekbaar gemaakt. De toon is hierbij positief en constructief met als doel dat ouders en kinderen met inzicht in elkaars beleving meer opgelucht naar huis kunnen gaan.

Voorafgaand aan de workshop is er een algemene ouderbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt u verteld waar de kinderen mee aan de slag gaan. Bovendien wordt u uitgelegd waarmee kinderen te maken krijgen in een scheidingsproces en na de scheiding en hoe u hiermee om kunt gaan. De ouderbijeenkomst duurt circa anderhalf uur. Voor de volgende leeftijdgroepen worden door de gecertificeerde Zandkastelencoaches van Convenu Mediation enCoaching regelmatig workshops aangeboden:

6 en 7; 8 t/m 10; 11 en 12 jaar op woensdagmiddag van 13.30-17.00 uur

13 t/m 15; 16 en 17 jaar op zaterdagochtend van 10.00-13.30 uur

De kosten bedragen € 85,- (incl. btw) voor het eerste kind, ieder volgend kind van het gezin €75.

Vraag nu een gratis vrijblijvend informatiegesprek aan Afspraak maken
Professionaliteit

Veel ervaring en kennis van alle aspecten rondom scheiding, financiën, ouderschap, verliesverwerking.

Maatwerk

Iedere scheiding vraagt eigen oplossingen op maat, wij denken met u mee. Ook onze prijsafspraken zijn maatwerk.

Menselijkheid

Wij leiden u met respect voor de belangen en gevoelens van u beiden door het scheidingsproces heen.

Alle rechten voorbehouden © 2021 Disclaimer Algemene voorwaarden
nmi nmi tbv